МОЕТО БЪДЕЩО СЕМЕЙСТВО

22:42 ч.

Христина Петрова Чераджиева    IX  б клас № 25   
                                                                            


Моето бъдещо семейство ...Всьщност искам ли го?  Това е сложен но важен въпрос. 
От неговия отговор зависи и отговора ми каква искам да бъда. И този отговор е –ДА ! Аз искам да имам свое семейство, защото искам да бъда щастлива сьпруга, добра майка даже и добра баба.
    Моето бъдещо семейство....То вероятно в голяма степен  ще повтори моето сегашно семейство, но искам да е по-добро. Не , не,че сегашното е лошо, но смятам ,че всяко следващо нещо трябва да бъде по-добро, по-качествено от предходното. Нали в крайна сметка в това е смисълът на развитието. Е, разбира се има отклонения, особено в една такава сложна материя като човешките взаимоотношения, но посоката трябва да бъде винаги нагоре.
    В семейството, като че ли ролите са предварително разпределени: съпругът – опората , сигурността на семейството; съпругата – нежна , внимателна , грижовна майка; децата – връзката между тях и тяхната надежда.
    Не, не ме разбирайте неправилно. Семейството не е театър , където в устите на актьорите са сложени чужди мисли. Семейството е място, където се казват собствените мисли,  където се казва истината, където взаимното уважение и взаимното разбиране са крайъгълните камъни на брачния съюз.
    Много бих искала  всеки да има своя професия, която не само да обича , но и да дава възможност семейството ми да бъде финансово независимо.
    Решавайки по този начин ежедневните битови въпроси, ще насочим усилията си към по – пълноценно прекарване на свободното си време, което е много важно за отношенията в семейството.
    Много искам моят съпруг да е интелигентен, с добра външност, находчив, инициативен , внимателен и много, много да ме обича. Не искам ли много? Знам, че не мога да намеря идеалния мъж , но защо да не си помечтая?  Нали човек , преследвайки най - доброто постига само доброто. В живота и това е достатъчно.
    След обичта идва уважението и дано то да е постоянен спътник в живота ми. Желая заедно да обсъждаме проблемите и заедно да намираме решенията за тях. Искам да си имаме доверие навсякъде и за всичко. Взаимното доверие е много важно за семейството, защото то е един от неговите стълбове. Само разчитайки безрезерно един на друг може да се постигне общия успех.
    Моето бъдещо семейство...То задължително е свързано с децата. Децата не са просто биологическата връзка, те създават емоционалното и духовното равновесие в  семейството. Много искам да бъда търпелива, внимателна, разбираща и обичаща майка. Дали ще мога ? Вероятно е много трудно да възпитаваш и да обичаш, да ограничаваш и да намериш мярката за ограничение, да контролираш и да определяш границите на контрола. Надявам се детето ми да бъде здраво , умно и послушно. Не казвам красиво , защото всички деца са красиви. 

  Много искам да подкрепям децата си , да общувам с тях , да имам време да ги изслушвам. Но дали ще мога всичко това? Ще видим! Ще опитам!

You Might Also Like

0 коментара

Връзка с мен

Име

Имейл *

Съобщение *

Препоръчана публикация

Необичаен шоколад